Calupurile de scurtmetraje durează 30 min și vor fi urmate de discuții cu un mediator cultural din echipa CULMEA
Iată o fetiță care este mai matinală decât dimineața însăși și care ne oferă un portret tandru și emoționant al unei prietenii însorite.🏆 În selecția Animafest 2022, Mo & Friese 2022, festivalul internațional de scurtmetraje Clermont-Ferrand 2022, Montreal Festival du Nouveau Cinéma 2021
O familie de paznici ai lunii trăiește pe o insulă minusculă și se ocupă de suișurile și coborâșurile mareei, precum și ale vieții lor de zi cu zi. Filmul descrie echilibrul delicat dintre personaje și mediul în care trăiesc.
🏆 Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj animat la Festivalul de Film pentru Copii din Seattle, în selecția a peste 30 de festivaluri din toată lumea
Chloé, în vârstă de șapte ani, îl copiază pe fratele ei mai mare, Théo, care practică taï-chi pe un câmp înzăpezit, acompaniați de un grup de grauri.
🏆 În selecția KUKI 2023, Mo&Friese 2023, Animafest Croatia 2023, festivalul internațional de scurtmetraje Clermont-Ferrand 2023
Oriunde te uiți, nimic altceva decât zăpadă, gheață și liniște deplină. Asta până când aterizează un elicopter plin de turiști gălăgioși. O rundă rapidă de selfie-uri și apoi pleacă din nou, lăsând în urmă o grămadă de gunoi și un câine mic care va fi adoptat de patru iepuri arctici.
🏆 Marele Premiu pentru cea mai bună animație pentru copii la Rhode Island Film Festival 2020, premiat la Giffoni Film Festival 2020
Ursul din pădure nu a putut adormi din cauza schiorilor și zgomotului de mașini. Iar când somnul a venit, ursul a rămas într-un spațiu dintr-un parc de distracții. Ca să nu îl trezească din hibernare, oamenii vor păzi somnul ursului toată iarna.
🏆 În selecția IndieJunior Lisboa 2024
Atelier de lână împăslită
Copiii sunt invitați să descopere ce se poate realiza cu lâna, folosind tehnica împâslirii cu acul. Sub îndrumarea Cristinei, participanții pot învăța cum să transforme lâna netoarsă și vopsită în propriile lor creații – fie că este vorba despre obiecte decorative sau mici opere de artă 3D. Atelierul oferă ocazia de a testa această tehnică fascinantă și de a confecționa un obiect unic din lână.
Atelierul va dura 45 min, iar copiii vor fi organizați în grupuri de câte max 8.
Vârsta recomandată: 4 - 7 ani
Atelier Krontechies
Asociaţia Krontechies, prin iniţiativa Caravana cu Lilieci, te invită la un atelier de robotică unde liliecii sunt personajul principal şi prietenii noştri de nădejde! Ce ar face liliacul tău dacă s-ar întâlni cu personajele din filmele pe care tocmai le-ai vizionat? Despre ce ar vorbi? În ce fel de aventuri ar pleca împreună? Sigur s-ar distra pe cinste, dar ar şi învăța multe unul de la altul. Provocarea ta este să construieşti povestea şi să o aduci la viață. Cum? Vei programa roboți folosind coduri de culori şi vei construi chiar tu o lume prietenoasă cu mediul înconjurător.
Calupurile de scurtmetraje durează 40 min și vor fi urmate de discuții cu un mediator cultural din echipa CULMEA
Un naufragiat pe o insulă în ocean. Un scenariu vechi de când lumea, dar în zilele noastre oceanul este plin de gunoaie și adaugă provocări noi pentru personajul nostru.
🏆 În selecția Athens International Children’s Film Festival 2023, Chicago International Children’s Film Festival 2023, Cinekid 2023
Pot înota aricii?
🏆 Premiat la FEST - New Directors / New Films 2023, Kurzfilm Festival Hamburg 2023, Riga International Film Festival 2023
Scurtmetrajul este o reflecție poetică asupra conflictului dintre oameni și animalele sălbatice. În pădurea amazoniană din Ecuador, unul dintre cele mai biodiverse locuri de pe planetă ascultăm gândurile unui șarpe Dipsas Klebbai, care observă schimbările din jurul ei.
🏆 În selecția San Francisco International Film Festival 2023
Chelar este supărată. Supărată pe schimbările climatice, supărată pe regulile jocurilor de la școală și supărată pe absența oricărei conexiuni reale cu natura. Așa că ea decide să devină un copac.
🏆 În selecția Olympia International FF for Children and Young People 2022, Giffoni 2022, Golden Sparrow 2022
O meditație asupra ciclului vieții, povestită de doi copaci din pădurea boreală. Într-o zi, un puiet mic de pin inițiază o conversație cu un copac din apropiere. Pe măsură ce răsadul crește, pinul mai bătrân împărtășește ceea ce a învățat despre vântul puternic care bate prin pădure.
🏆 Premiat la Barcelona International Short Film Festival 2023, Los Angeles Animation Film Festival 2023, Kurzfilm Festival Hamburg 2023
Calupurile de scurtmetraje durează 60 min și vor fi urmate de discuții cu un mediator cultural din echipa CULMEA
Unii oameni caută o priveliște frumoasă. Alții își pierd priveliștea în timp ce o navă de croazieră uriașă se apropie de un mic orășel.🏆 În selecția KUKI - International Short Film Festival for Children and Youth 2021, Tampere Film Festival 2022
Prin observarea de la distanță a oamenilor care merg pe traseele dorinței, un regizor observă tendința oamenilor de a tăia colțuri și reflectă la ce ar putea însemna acest lucru pentru viitorul planetei noastre.
🏆 În selecția ZagrebDox International Documentary Festival 2023, London Short Film Festival 2023
Este vară, anul 2031, și sunt 40 de grade Celsius. Saadia, 16 ani, s-a orientat către școala de mecanică, deși industria auto este în criză. Prietenii ei fac o glumă: și dacă mașina viitorului ar fi un cal? Atunci Saadia are o idee…
🏆 Premiat la Festival International du Film d'Environnement à Toulouse 2022, Festival Ciné-Junior 2023 și în selecția a peste 50 de festivaluri din toată lumea
Plouă de 40 de zile iar nivelurile apei ating noi recorduri. În timp ce ploaia inundă pivnița, un cuplu plănuiește să-și renoveze bucătăria și se pierde în alegerile de zi cu zi: ce culori să aleagă pentru renovare sau livratorii întârziați.
🏆 În selecția Dokufest International Documentary and Short Film Festival 2023, Internationales Kurzfilmfestival 2023, Vienna Shorts 2023
Docu-ficțiune care explorează tema dispariției păsărilor și a schimbărilor climatice printr-o poveste fictivă spusă din perspectiva viitorului. Filmul urmărește proiectul Waldrapp din Germania, unde o tânără ajută la creșterea păsărilor și le, învață să migreze peste Alpi.
🏆 Premiat la European Cinematography Awards 2020
O comunitate de animăluțe de grădină contribuie la bunul mers al lumii, folosind apa dintr-o fântână. Când un fluture rămâne blocat în fântână și oprește curgerea apei, toți se confruntă cu o situație nemaîntâlnită.
🏆 Premiat la IndieLisboa International Independent Film Festival 2024
WeLove Brașov: Propunerile tinerilor pentru un oraș mai verde
Acest atelier are scopul de a implica tinerii într-un dialog despre cum poate orașul Brașov să se adapteze la schimbările climatice și să devină mai verde și de a genera recomandări pentru municipalitate. Participanții vor explora planul local ale Primăriei Brașov și vor contribui cu idei de îmbunătățire prin exerciții de brainstorming și activități de echipă.
Atelierul include prezentări ale WWF-România, urmate de exerciții practice pentru identificarea provocărilor și resurselor disponibile pentru acțiuni concrete în comunitatea lor. Participanții vor lucra pe echipe pentru a dezvolta și selecta cele mai bune idei care pot transforma orașul Brașov într-un model de sustenabilitate urbană. La final, participanții vor avea ocazia să sprijine campania #WeLoveSolutions prin vot și distribuirea materialelor de comunicare. Evenimentul se încheie cu o sesiune de Q&A.
INTRARE LIBERĂ
Proiecția este urmată de o discuție cu un mediator cultural din echipa CULMEA
Eugenie, o bucătăreasă fără egal, a lucrat pentru celebrul gurmand Dodin în ultimii 20 de ani. Odată cu trecerea timpului, practica gastronomiei și admirația reciprocă s-au transformat într-o relație romantică. Legătura dintre ei dă naștere unor feluri de mâncare, unul mai delicios decât altul, care îi surprind până și pe cei mai iluștri bucătari ai lumii.
🏆 Câștigătorul Premiului pentru cea mai bună regie la Cannes Film Festival 2023, nominalizat Palme d'Or Cannes 2023
Proiecția este urmată de un performance al artistei Aura Petrașcu.
Documentarul urmărește povestea păstrătorilor de semințe care ne protejează moștenirea alimentară veche de 12.000 de ani. În ultimul secol, 94% din soiurile noastre de semințe au dispărut. Pe măsură ce companiile chimice controlează majoritatea semințelor noastre, fermierii, oamenii de știință, avocații și deținătorii indigeni de semințe protejează cea mai prețuită resursă a noastră și reînvie o cultură legată de semințe.
🏆 Nominalizat Emmy pentru cel mai bun documentar despre natură 2018 și selectat în festivaluri din toată lumea.